Vi består av familjen Roger Nilsson,  Cecilia von Braun och  vår son Johan.

TILLBAKA TILL INDEX

      

                                                                                                                                                                                                          

Vi finns på vår  häst- och skogsgård Grönahult, utanför Kosta i glasriket, Småland. Roger är 6:e generation på gården.

Vi bor på o brukar även Cecilias gård Högaskog. "Granngården" på andra sidan länsgränsen.

Våra telefonnummer: Cecilia: 0708-320788, Roger 0708-545710.
 

HUND:

Vi har för tillfället 14 hundar hemma ( förutom valpar och ev hundar på träning).

Vårt mål och motto är att få fram friska, starka hundar med bra mentalitet, stor jaktlust, god samarbetsvillighet samt korrekt exteriör.

Vi säljer endast våra valpar till noggrant utvalda jägarhem och brukar förvarna våra valpköpare om att dom får oss "på köpet". Självklart lämnar vi jakt- och utställningsgarantier på alla valpar, samt delar ut en kontant- bonus till alla som jaktmeriterar sin hund. Vi säljer inte dom billigaste valparna, men vi är bland landets absolut mest meriterade jakt-kennlar. Du som startat tidigare hundar på jaktprov, har alltid företräde i vår valp-kö.

Vi har goda representanter för raserna Petit Basset Griffon Vendeen ( PBGV), Drever samt Jämthund.

Alla våra hundar jagas, ställs ut och startas på jaktprov.  vår kennel innehar  över 30 Svenska championtitlar, Norska, Finska, Nordiska Internationella championat, samt många många bruksavelspris, bruksuppfödarpris, jaktavelspris i Brons, Silver och Guld samt hundratals med utställningspriser.mm.mm.

JAKT:

Roger fick jakten med modersmjölken o sköt sitt första rådjur då han var 15 år och den första älgen något år senare. Cecilia började sin jaktliga karriär då hon som 18-årig dräng blev utkommenderad i älgjakten. Självklart var det jakten som förde oss två jaktidioter samman. Även sonen Johan visar glädjande redan nu, starka tendenser till jakt o fiske-idioti.

Under hösten är det jakten som upptar all vår tid, förutom de jaktgäster vi har, tränar vi hundarna i syfte att jaktprovsmeritera dem, eller agerar som inhyrda hundförare åt olika jaktlag.

Roger favoriserar älg o grisjakten men kallar sig själv "allätare" inom jakt. Med en omfattande uppfödning på rapphöns o fasan tar givetvis även fågeljakten stor plats i hans hjärta.

Cecilia favoriserar rådjurs/rävjakt med drivande hund, samt nattjakt på grävling, med ställande hund.

Då vi båda är födda tidigt 60-tal,  har vi mer än 40 års jaktlig erfarenhet bakom oss.

 

 HÄST:

Hästbiten är det främst Cecilia som står för, även om Roger ofta får ge en hjälpande hand och är mkt duktig beträffande all hästhantering.

Vi har specialiserat oss på rasen  Irish Cob, en för Sverige relativt ny ras. Med sitt godmodiga sätt och underbara temperament passar dom alla i familjen.

Avelsbiten ligger Cecilia varmt om hjärtat.

 De hästar vi säljer är alltid av högsta kvalitet och säljs med garantier, pass och öppet köp. Vi är självklart inte billigast ... men bäst!

  Följ oss på: